top of page

Kde sa dá najlepšie nakúpiť v Hurghade?

Updated: Mar 26

Hurghada je plná obchodov, kde si môžete kúpiť čokoľvek od suvenírov až po topánky. Aj keď trávite dovolenku v El Goune alebo Sahl Hasheesh, mali by ste zájsť nakupovať do Hurghady. V tomto článku vám prezradím najlepšie miesta na nákupy.


Kam sa určite oplatí ísť je ulica Sheraton, Mamsha známa promenáda, bazár El Dahar (Souk) a nákupné centrá. V Hurghade sú dve nákupné centrá Senzo mall Hurghada a nákupné centrum Hurghada City Center. V skutočnosti je možné nakupovať všade aj v okolitých letoviskách ako Makadi Bay, Safaga alebo Marsa Alam. Ale pre väčšie nákupy je lepšie ísť do nákupných zón a centier... Bez ohľadu na to, kde bývate alebo ako ďaleko od centra mesta je váš hotel, vždy je v blízkosti aspoň jeden obchod so suvenírmi. Čím ďalej od centra, tým sú ceny vyššie.

Každopádne, nakupovanie v Hurghade je skvelá zábavná dovolenková aktivita, najmä ak ste dobrí v zjednávaní. Užite si ten zážitok! Pre tých, ktorým nevyhovuje zjednávanie, sú nákupné centrá a obchody s pevnými cenami najlepší spôsob, ako minúť peniaze .

Ak si chcete v Hurghade kúpiť suveníry alebo niečo miestne, potom by ste mali ísť namiesto nákupného centra zájsť na Souk v Dahare, Sheraton ulicu alebo na promedádu El Mamsha.


Najlepšia nákupná ulica je jednoznačne Sheraton. Keď ste v Hurghade, je takmer nemožné vyhnúť sa návšteve tohto rušného miesta. Oblasť sa môže nazývať aj Sakala, Sakkala a Saqala. Obchody na Sheraton ulici sú pre turistov, a preto sa ceny v jednotlivých obchodoch môžu značne líšiť. Väčšina obchodov nemá pevné ceny, takže sa pripravte na zjednávanie. Známy bazár s pevnými cenami, ktorý sa tu nachádza je Cleopatra. Sheraton ulica je zároveň najdlhšou nákupnou ulicou v Hurghade. Pozdĺž ulice sú kaviarne a reštaurácie. Na Sheraton ulici nájdete komplet všetko: fejkové tenisky, kabelky a oblečenie známych značiek, orientálne šaty na brušný tanec, orientálnu keramiku a dekorácie.

Ak chcete skúsiť dobrodružstvo, navštívte malé bočné uličky. Najväčšou a najkrajšou bočnou ulicou na Sheratone je určite Sherry ulica. Potrebujete kúpiť kozmetiku, topánky alebo niečo špeciálne? Choďte priamo na Sherry. Nájdete tu El Fayrouz make up obchod super zásobený egyptskou kozmetikou za mieste ceny.

El Mamsha-promenáda je peší bulvár. Je to ideálne miesto na príjemnú večernú prechádzku s nákupmi. Pozdĺž celej Mamshy sú veľké bazáry so suvenírmi s pevnými cenami ako Cleopatra a Pharaoh a menšie obchody hneď vedľa seba. Na Mamshi nájdete aj známy Mc Donalds, ten sa nachádza v budove Esplanada, tiež diskotéku Budha Bar a Hard rock.



Na konci bulváru blízko hotela Steigenberger sa konajú každý týžeň kultúrne aktivity ako výstavy a koncerty. V okolí hotela Grand hotel su krásne fontány. Ta túto časť Mamshi sa oplatí zájsť ak chcete pekné fotky z dovolenky.





El Kawher je tiež miesto, ktoré stojí za to navštíviť, je to moderná časť mesta, kde býva veľa cudzincov a nachádza sa tu veľa reštaurácií a obchodov. Je blízko Mamshy. Je tu napríklad obchod s make-upom Al Fayrouz.





Každý, kto je na návšteve Hurghady, by mal navštíviť Dahar. Je to najstaršia a lokálna časť mesta a môžete tam zažiť a vidieť skutočný Egypt. V Dahare nájdete veľké trhovisko, ktoré je plné vecí od domácich spotrebičov až po šatky. A samozrejme úžasný trh s čerstvým ovocím a zeleninou a koreninami.




V prípade, že neradi zjednávate, mali by ste zamieriť do nákupného centra. Obchodné centrá sú klimatizované, čo je počas leta nevyhnutnosťou. V Hurghade sú dve veľké nákupné centrá. Prvým je Senzo mall, ktoré sa nachádza kúsok za letiskom Hurghada, blizko hotela Sunrise Garden Beach smerom na Sahl Hasheesh. Druhým je novšie nákupné centrum Hurghada City shopping center, ktoré sa nachádza na druhej strane mesta v Dahare blizko hotela Hilton. V týchto nákupných centrách nájdete všetko od jedla až po Kino. Obe centrá majú tiež reštaurácie a indoor ihrisko pre deti.

Nákupné centrum Senzo Hurghada je skvelým miestom na nákupy. Obchodné centrum sa nachádza asi 15 kilometrov od centra mesta. Je otvorené každý deň od 10:00 do 12:00 v noci. Obchodné centrum sa stále zlepšuje a pribúdajú nové obchody a reštaurácie. Dostanete sa tam taxíkom, mikrobusom alebo Senzo má vlastný kyvadlový autobus. Kyvadlová doprava medzi nákupným centrom Senzo a Hurghadou premáva denne od 10:00. do 12.15 hod. (00:15). Autobus Senzo ide smer Dahar-Sakkala-Mamsha do nákupného centra Senzo a späť, každých 30 minút. Autobus môžete zastaviť kdekoľvek. Cena je približne 5 egyptských libier/osoba/jedna cesta. Do nákupného centra Senzo vás zavezie aj taxisluža Uber alebo Kareem.


V prípade, že vás chytí hlad, nájdete tu medzinárodné reštaurácie rýchleho občerstvenia a ďalšie reštaurácie s miestnou kuchyňou. Ako som už spomínala, obchody v obchodnom dome Senzo majú pevné ceny. Netreba sa handrkovať. Niektoré obchody sú drahé, ale existujú aj obchody za prijateľné ceny. Moje obľúbené obchody v Senzo Mall sú Mango, De Facto a DejaVu. Je tu tiež veľký obchod s hračkami a detský kútik KIDZO, lekáreň, bižutéria. V Senzo Mall sa nachádza aj veľký obchod s potravinami Spinneys, kde sa oplatí kúpiť koreniny, a mieste špeciality ako darček domov.


Hurghada City Center sa nachádza sa v oblasti Arábie, vedľa hotela Hilton. Nájdete tu obchody s oblečením, obuvou, šperkami, hračkami. Je tu skvelé kino a super indoor detský kútik s trampolínami.





Ak chcete nakúpiť oleje nezabudnite navštíviť predajňu Nefertiti for Natural oils and Herbs. Je to firma, ktorá dhoročne zaoberá výrobou olejov a kozmetiky. Svoj obchod majú v časti el Kawter.

Tak čo, ktoré miesto ste navštívili vy? Ako sa vám páčilo?


Plánujete sa do Hurghady presťahovať? Potrebujete poradiť s výberom apartmánu, alebo ako a kde správne investovať? napíšte mi email alebo ma nájdete na Facebooku









5,701 views0 comments

Comentarios


bottom of page