top of page

14 tipov na najlepšie aktivity v Hurghade

Updated: Mar 26


Hľadáte zaujímavé aktivity v Hurghade? Prečítajte si tento zoznam najzaujímavejších aktivít.

Hurghada je jednou z najobľúbenejších turistických destinácií v Egypte. Vďaka lacným cenám v porovnaní s inými destináciami a záruke slnka po celý rok priťahuje mesto každý rok veľa cestovateľov.


V skutočnosti je Hurghada najstarším a najznámejším letoviskom v Egypte s najkrajším pobrežím a vynikajúcimi hotelmi. Väčšina ľudí svoj hotel počas dovolenky neopustí a to je naozaj veľká škoda, pretože v Hurghade a okolí je množstvo zábavných a nezabudnuteľných miest.

Egypt je úchvatná a dobrodružná krajina.


Egypt je buď miesto, ktoré budete nenávidieť alebo milovať. V skutočnosti neexistuje nič medzi tým. Jediný spôsob, ako zistiť, ako to cítite vy, je navštíviť ho a získať vlastné dojmy.


14 najzaujímavejších aktivít a miest, ktoré môžete navštíviť v Hurghade a Egypte.


1. Bazár El Dahar

V Starom meste Hurghady nájdete bazár El Dahar, autentický bazár so skutočným egyptským nádychom. Táto stará oblasť je plná úzkych uličiek, starých budov a farebných obchodov. Bazár ožíva každý deň od okolo poludnia do neskorého večera.


Vo vnútri bazáru nájdete nespočetné množstvo malých stánkov predávajúcich najrôznejší tradičný egyptský tovar. Jednoducho si môžete kúpiť všetko od koberčekov, oblečenia a korenia až po vodné fajky, mosadz a iné. Pri návšteve bazáru El-Dahar si určite cenu treba dohadovať. Nie je nič nezvyčajné znížiť cenu na polovicu počiatočnej ceny. Autentická atmosféra bazáru z neho rozhodne robí jedno z najlepších miest v Hurghade.


2. Potápanie a šnorchlovanie v Červenom mori

Jednou z top aktivít v Hurghade je samozrejme potápanie alebo šnorchlovanie v Červenom mori. Červené more je skutočne známe ako jedno z najlepších miest na svete pre krásu podmorského sveta. Je úplne úžasné vidieť krásny koralový útes a tisíce farebných rýb pod hladinou mora.


Ak sa chcete uspokojiť so šnorchlovaním v Egypte, vrelo odporúčam celodenný výlet za šnorchlovaním. Výlet zahŕňa plavbu okolo Červeného mora s možnosťou skočiť do mora na niekoľkých rôznych miestach. Ak budete mať šťastie, môžete dokonca zahliadnuť voľne šantiace delfíny vo vlnách. Je v ňom dlhšia zastávka na ostrove Giftun, ako aj chutný obed na palube lode. Je to skutočne skvelý a lacný celodenný výlet, ktorý je neuveriteľne populárny.



3. Mini Egypt

Mini Egypt sa nachádza neďaleko Hurghady a je to skanzen s miniatúrnymi modelmi najznámejších egyptských budov a pamiatok. Tu sa môžete dozvedieť niečo o vzrušujúcej histórii a architektúre Egypta bez toho, aby ste museli cestovať po ňom cestovať.


Pri návšteve Mini Egypta môžete vidieť miniatúrne modely mnohých ikonických budov, napríklad pyramídy v Gíze, veľký chrámový komplex v Luxore a ďalšie. Ak máte záujem o návštevu, môžete si rezervovať tento výlet na recepcii vášho hotela alebo mnohých spoločností, ktoré výlet organizujú a nemusíte myslieť na dopravu, pretože je už zahrnutá v výlete.


4. Vodné športové aktivity

Hurghada je mimoriadne obľúbenou destináciou pre vodné športy. Červené more má najlepšie podmienky na skvelé zážitky na mori. V rôznych letoviskách a plážach Hurghady nájdete všetky druhy vodných športov. Tu si môžete požičať všetko od vodných skútrov a banánových člnov až po kajaky a kanoe. Môžete tiež vyskúšať parasailing, windsurfing a ďalšie.


5. Sand City Hurghada

V hotelovej oblasti hneď za mestom nájdete Sand City Hurghada. Ide o skanzen s veľkým množstvom pieskových sôch. Veľké sochy sú veľmi pôsobivé a sú vyrobené umelcami z viacerých krajín. Môžete nájsť mytologické sochy, animované sochy Disney, superhrdinov a mnoho ďalšieho. Sand City Hurghada je zábavná atrakcia nie len pre tých najmenších v Hurghade a stojí za to ju navštíviť.


6. Hurghada Marina - prístav

Hurghada Marina je krásny a moderný prístav s úžasnou atmosférou. Je to jedna z najlepších vecí, ktoré môžete robiť v Hurghade v noci, pretože po zotmení skutočne ožíva. Pozdĺž prístavnej promenády je nespočetné množstvo skvelých reštaurácií, barov a obchodov, ktoré čakajú na vaše objavovanie.

Určite odporúčam navštíviť prístav pri západe slnka, užite si atmosféru a posledné lúče dňa nad egyptskou krajinou. Je naozaj krásne vidieť, keď slnko zapadá v Červenom mori! Vychutnajte si tento pohľad spolu s výhľadom na luxusné jachty, popíjaním egyptského čaje alebo bafkaním vodnej fajky.


7. Vodný svet Makadi

Hneď za Hurghadou sa nachádza Makadi Water World, jeden z najväčších vodných parkov v Egypte. Nájdete tu viac ako 50 vodných tobogánov, bazény a oveľa viac.

Vodný park ponúka aj detský bazén s pirátskou tematikou, lenivú rieku a mnoho ďalšieho. Ak vás prepadne hlad, môžete sa zastaviť v reštaurácii s rýchlym občerstvením, ktoré je už zahrnuté v vstupenke. Návšteva vodného sveta Makadi patrí k najzábavnejším aktivitám v egyptskej Hurghade.


8. Mešita El Mina

V blízkosti prístavu Hurghada sa nachádza mešita El Mina. Toto je nielen najväčšia, ale aj najkrajšia mešita v Hurghade. Veľkolepá mešita sa nachádza na nábreží a je zdobená bielym mramorom a nádhernými architektonickými rezbami. Má dva vysoké minarety, každý asi 40 stôp vysoký.


Ak sa nekoná modlitba alebo iná náboženská udalosť, môžete do nej vstúpiť. Musíte byť však vhodne oblečení. Vo vnútri je mešita El Mina neuveriteľne krásne a farebne zdobená lustrami, detailnými rezbami a islamskými nástennými maľbami. Určite odporúčam!


9. Senzo Mall

Senzo Mall je nákupné centrum, ktoré sa nachádza asi 10 minút jazdy od Hurghady. Vo vnútri centra je veľký výber miestnych a medzinárodných obchodov a reštaurácií, ako aj supermarket, ihrisko pre deti. Ak hľadáte nakupovanie bez zjednávania cien a v klimatizácii, toto je určite správne miesto, kam ísť!


10. Vydajte sa na výlet ponorkou

Jednou zo zaujimavých výletov v Hurghade je ísť na výlet ponorkou v Červenom mori. Ak neradi šnorchlujete, potom je výlet ponorkou práve pre vás. Môžete tak preskúmať úžasný život pod hladinou mora úplne bez toho, aby ste sa namočili. Úžasné, však?

Populárna ponorka v Hurghade sa volá Sinbad Submarine. Táto ponorka sa ponorí do magického sveta mora v hĺbke 22 metrov. Na palube ponorky je 18 panoramatických okien a množstvo miest na sedenie, vďaka čomu si môžete jednoducho vychutnať výhľad.


11. Aquapark Jungle

Jungle Aqua Park sa nachádza hneď za mestom a je jedným z najväčších vodných parkov v Hurghade. Nájdete tu asi 35 tobogánov a takmer toľko bazénov. Je to skutočný vodný raj pre celú rodinu a patrí medzi to najlepšie, čo môžete v Hurghade robiť počas slnečného dňa.

Tobogany v aquaparku Jungle má rôzne úrovne adrenalínu, aby vyhovovali celej rodine. Údajne je tu 21 tobogánov pre dospelých a 14 pre deti. Okrem tobogánov sú tu aj detské bazény a množstvo zábavných vodných aktivít pre deti. Veľký výber reštaurácií kde sa môžete občerstviť.


12. Safari na štvorkolke v egyptskej púšti

Jedným z najlepších zážitkov v Hurghade je určite jednodňový výlet na štvorkolke v egyptskej púšti. Každý dostane štvorkolku a odvieze do nekonečných dún, zatiaľ čo slnko svieti z bezoblačnej oblohy. Dostanete šatky a treba zobrať slnečné okuliare, aby sa vám do očí, nosa a úst nedostal piesok.


Po určitom čase jazdy v púšti sa zastavite v malej dedinke uprostred púšte. Tu môžete jazdiť na ťavách, fajčiť vodnú fajky a piť egyptský čaj v malom beduínskom domčeku. Výlet do púšte si môžete kúpiť od vašej CK.


13. Celodenný výlet do Luxoru

Hoci sa Luxor nachádza asi 4 hodiny jazdy od Hurghady, zaradím ho do tohto blogu tiež. Luxor je len jedným z tých miest, ktoré musíte v Egypte aspoň raz vidieť. Prečo? Pretože Luxor je najväčší chrámový komplex v Egypte! V skutočnosti sa často nazýva najväčším skanzenom na svete.

Pri návšteve Luxoru vás privíta bohatá história, nádherné archeologické budovy a starobylé kráľovské hrobky. Luxor sa nachádza na brehu Nílu, ktorý je považovaný za najdlhšiu rieku na svete. Je teda zrejmé, že sa vyberiete na výlet loďou po Níle. Existuje mnoho rôznych jednodňových výletov z Hurghady do Luxoru.


14. Celodenný výlet do Káhiry

Káhira je hlavným mestom Egypta a ponúka množstvo zaujímavých pamiatok. Najpozoruhodnejšie sú staroveké a svetoznáme pyramídy v Gíze. Určite ste o nich už počuli! Sú jedným zo siedmich starovekých divov sveta a v Egypte sú absolútnou nevyhnutnosťou pri návšteve Egypta.


Mali by ste vedieť, že Káhira sa nachádza ďaleko od Hurghady a cesta k nej trvá asi 6 hodín. Väčšina cestovných kancelárií organizuje jednodňové výlety do Káhiry. Tiež je môžné výlet absolvovať súkromným autom so šoférom.

Káhira je mesto kontrastov, od starovekej architektúry, po supermoderné budovy, francúzka architektúra, mesto chudobných, luxusné nakúpné centrá. To všetko a mnoho viac tam môžete vidieť.




Budem rada ak mi necháte pod článkom komentár.


A nezabudnite članok zdieľať.


pozrite aj moje Youtube videa









867 views0 comments

Comments


bottom of page